IJsclublogohardrijder

Molentocht

De kaart van de route van de Molentocht, zoals die voor het laatst op 8 januari 1997 is verreden. De organisatie was toen in handen van het Haarlems Dagblad. Zie knipsel.

De gemeente Haarlem heeft het plan opgevat deze route permanent in te richten voor kanotochten en schaatstochten middels de aanleg van steigers en bewegwijzering.

Een tweede, soortgelijke, route is de Bollentocht die uitgezet wordt richting Hillegom.

Voor de realisatie is inbreng gevraagd van diverse kano- en ijsverenigingen uit de omgeving, waaronder IJsclub de Liede.
De realisatie wordt gesubsidieerd door verschillende gemeenten langs de route, door Recreatieschap Spaarnwoude, de ANWB en door de Provincie Noord Holland.

Op 24 februari 2006 het startsein gegeven door de wethouder van Haarlem. Zie ook het artikel in het Haarlems Dagblad.

Inmiddels (2007) is de route gereed. Er is een folder van de beide routes verkrijgbaar bij het VVV. (CBu)

De Molentocht kon rond 11 februari 2012 voor het eerst na 1997 weer verreden worden, maar er was geen officiƫle organisatie. (CBu)

.

WegwijzerBollentocht