IJsclublogohardrijder

04 maart 2018 - Eind februari begon het steeds harder te vriezen. We hadden toen zelfs de koudste 28 februai ooit! Te laat voor de 11-stedentocht, maar hard genoeg om op ondergelopen landjes te kunnen schaatsen. Zo kon er toch nog enkele dagen geschaatst worden. De belangstelling was echter niet groot: het was school vakantie en velen waren weg op wintersport vakantie. Ook de harde wind maakte het soms onaangenaam. Ook het grootste deel van het IJsclub-bestuur was op wintersport, er zijn geen wedstrijden georganiseerd.
De Liede bleef echter deels open en onbetrouwbaar. In het oosten van het land werden enkele marathons verreden. De laatste dag dat er geschaatst kon worden was 3 maart.

25 januari 2018 is met 13,3 graden in Penningsveer de warmste dag sinds vele jaren. Maar: de meeste 11-steden tochten zijn verreden in februari. We blijven hoop houden ! Catoons.

KNMItemperatuur133graden

december 2017 - Begin deze maand is het landje weer onderwater gezet. De temperaturen blijven (op een enkele nacht na) ver boven het vriespunt.

13 oktober 2017 - Vandaag is onze oud secretaris Gerard Molenaar overleden. Gerard vormde vele jaren een hecht team met oud voorzitter Jaap van Leverink. Gerard was erelid van de IJsclub.

2017-2018 ^

13 april 2017 - Victor bleek de bestuurs bezigheden niet met zijn werk te kunnen combineren en heeft het bestur verlaten. Er is dus een vacature.

26 januari 2017 - In de loop van december 2016 is de afvoer van het landje weer afgesloten, zodat het landje zich kon vullen met regenwater.
Helaas (?) regende het weinig in december en begin januari. Daardoor was het landje lang niet vol toen het half januari begon te vriezen. Het was geen strenge vorst: overdag lichte dooi en 's nachts lichte vorst. Het heeft ook een beetje gesneeuwd. De baan was dus niet groot en het ijs was ook niet best, maar er werd toch geschaatst. Onderstaande foto is van 22 januari.
Morgen gaat het stevig dooien. Binnenkort wordt de stop er weer uit gehaald.

2016-2017 ^

06 april 2016 - Medio februari hebben we het landje weer laten leeglopen. De winter is echt voorbij.
Op 5 april hebben we de evaluatie vergadering gehouden en een nieuwe bestuurslid verwelkomd: Victor Diercks.

22 januari 2016 - Half januari begon het eindelijk in het westen te vriezen, maar niet erg lang en ook niet erg streng. Er lag een vliesje op het water. Deze maand wordt het niets meer met schaatsen. In de krant verschijnen cartoons over de zachte winter.

31 december 2015 - Het was eind 2015 de warmste winter sinds 100 jaar (of zo iets). Geen enkele kans op ijsvorming. Toch eind december de afvoer van het landje afgesloten, zodat het onder water kan lopen. Regen is er genoeg.

2015-2016 ^

nieuws archief

Activiteiten:

Er zijn momenteel geen activiteiten gepland.

Zie ook het item over IJsdikte en Veiligheid.

Agenda:

Er zijn momenteel geen bijeenkomsten gepland.

.

De IJsclub heeft ook een Facebook-pagina:

.

Laatste

Mutatie bestuur (april 2017).

Verslag Kortebaanwedstrijden voor de jeugd 2012.

Folders van schaatstochten rond Haarlem.

Mededelingen

De havendienst van de gemeente Haarlem controleert in vorstperioden de ijs-situatie in en om Haarlem. Deze staan tijdens die vorstperioden meestal op de pagina van de Havendienst.
Zie: https://www.haarlem.nl/havenkantoor/

Zie ook de landelijke kaart met allerlei schaatslocaties, bijgehouden door vrijwilligers. Niet altijd actueel (datum is te zien).

Contact? e-mail aan de secretaris